Kan min motorcykel køre på E10?

For at Danmark kan blive grønnere og leve op til forskellige krav fra EU er vi fra 1. januar 2020 gået fra E5 til E10 som standard på de danske benzinstationer. Men hvad betyder det, og kan alle motorcykler og scootere køre på E10 benzin?

Gammel Benzinpumpe smallKort sagt betyder det at der er kommet mere bioethanol i benzinen end før, og nej desværre er det ikke alle køretøjer der er godkendte til at køre med E10. E10 har desuden den ulempe at benzinen hurtigere bliver gammel, hvilket kan være et problem på din motorcykel, hvis du ikke bruger den nok, eller f.eks. når den står opstaldet vinteren over.

Hvad kan man så gøre hvis motorcyklen ikke kan køre på E10, eller hen over vinteren? Du kan nogle steder stadig finde E5, typisk som 98 oktan eller højere, hvis du tanker det så er problemet med godkendelsen naturligvis løst. Men alternativt kan du også vælge at tilsætte additiver der løser problemerne med E10 og aldringen af benzinen, hvilket vi altid vil anbefale når den skal står vinteren over. Du finder vores udvalg i additiver til at blande i benzinen lige her.

Men kan min motorcykel køre på E10? Vi har lavet en lille liste herunder:

Honda: Alle Euro2 modeller og nyere samt næsten alle modeller fra 1990 og frem kan køre med E10 se undtagelserne her

Suzuki: Alle modeller fra 2002 og frem kan køre på E10 og alle modeller op til 1991 kan ikke køre på E10. Se liste med hvilke Suzuki modeller fra 1991 til 2001 der kører på hvad her.

Kymco: Alle 4 takts motorer er godkendt til E10 alle 2 takts motorer skal køre med E5.

MotoCR: Alle modeller skal køre med E5.

Andre mærker, se den totale liste med E5 og E10 godkendte køretøjer her.

2020 Nyheder og priser fra Honda og Suzuki

2020 Honda CBR1000RR R SP Fireblade small2020 står ifølge Honda og Suzuki i Adventurenes tegn, da begge mærker har opgraderet deres top Adventure maskiner til den nye sæson.

Suzuki kommer til 2020 sæsonen med to nye V-Strom modeller, nemlig Suzuki V-Strom 1050 og Suzuki V-Strom 1050XT. Motoren har fået flere kræfter og på den tekniske side har DL1050 V-Strom også gennemgået en forvandling med fede detaljer som f.eks. Ride-by-wire og forbedret Traction controll. Begge modeller kører på fælles base og kan her i Danmark tilsammen købes i 5 udstyrsvarianter. 

2020 Suzuki DL1050XT V Strom light smallDu finder priserne på de forskellige varianter i 2020 Suzuki prislisten sammen med flere andre gode tilbud på Suzukik motorcykler.

Honda har en del friske motorcykel nyheder til 2020 sæson, de væsenligste er Honda CBR1000RR-R Firebalde i to varianter som tager et tigerspring ind i det nye årti. Motoren har fået hele 25HK mere end forgængeren og den nye Fireblade er ydermere lånt mange tekniske detaljer fra Hondas MotoGP cykler. Kort sagt er den nye Honda CBR1000RR-R Fireblade kommet for at dominerer Superbike markedet igen.

2020 Honda CRF1100L African twin smallEn anden stor nyhed fra Honda til 2020 er opdateringen af den legendariske African Twin, der kommer til Danmark i hele 12 forskellige modeller. Volumen på motoren er øget så den nu hedder CRF1100L og byder på flere kræfter i hele registret. Teknikken er også opdateret med mange nye lækre detaljer som TFT touchscreen, Apple CarPlay og ikke mindst Cruisecontrol.

Du finder priserne på både den nye CBR1000RR-R Fireblade og CRF1100L African Twin i vores Honda 2020 prisliste sammen med alle de ander Honda modeller.

Første chance for at se alle de nye modeller samlet, vil være til Motorshow i Herning fredag den 31. januar 2020.

Mail problemer

Gmail logoVi har desværre problemer med at de mails vi sender til folk der har Gmail ender i deres Spam folder. Så har du ikke fået svar på en mail fra os, så tjek lige spam folderen. 💬

Vi arbejder lige nu på at skifte mailserver så problemet burde blive løst i løbet af en uges tid.

Vi beklager hvis du af en eller anden grund ikke har fået svar fra os på en mail 😥

Nye produkter med elektrisk varme fra Macna

Macna Electron RTX Handske smallVi har fået en del nye produkter fra Macna med indbygget elektrisk varme, som Macna kalder for Electric Heat Support serien. Serien er neturligvis specielt designet til motorcykelbrug, nogle af produkterne kan stå alene, mens andre skal kombineres med f.eks. en Macna jakke.

En af de produkter der skal kombineres med en Macna jakke er den nye Macna Hot Vest som man sætter ind i sin kompatible Macna jakke som man så kan tænde for hvis det bliver for koldt.

Der findes også handsker som kan bruges selv om man ikke har andre Macna produkter, de kommer med batterier, lader og kabler så du har alt hvad du skal bruge i kassen, men de kan senere kombineres med en Macna jakke så man gemmer bateriet i jakken eller får strøm via ledninger direkte til motorcyklen. Hanskerne Macna Electron og Macna ION har vi på lager allerede nu så du kan komme og se dem i butikken eller finde dem på vores hjemmeside under Macna Electric Heat Support

Der vil med tiden komme flere produkter fra Macna med elektrisk varme til motorcykelbrug, og har du spørgsmål om Macna Electric Heat Support serien er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Honda 2019 nyheder og priser

2019 Honda CB650R og CBR650R smallHonda opgraderer mellemklassen til 2019 sæsonen med 2 helt nye modeller og 3 opdateringer af eksisterende modeller. De nye modeller er CB650R og CBR650R så her er der kommet nyheder til både street- og sportsfolket, mens hele Hondas 500 serie har fået kraftige opdateringer som bl.a. slipper kobling, opdateret LCD display og fuld LED lys.

Honda CB650R er den seneste tilføjelse til Neo Sports Cafe serien, der allerede er et hit i hele Europa. Den er udstyret med en kraftfuld 4 cylindret motor samt mange moderne komponenter, som upside-down forgaffel og radialt monterede bremsekalibre, samtidigt med at den har fået et retro-moderne udtryk. Prisen i 2019 er yderst konkurrencedygtig, den koster nemlig kun kr. 94.985,- og det er endda inkl. leveringsomkostninger.

Honda CBR650R bringer R'et tilbage i mellemklassen, og er allerede blevet valgt som det nyeste våben af Ron Haslam Race School i England. CBR650R trækker stærke linjer fra dens storebror, Honda CBR1000RR Fireblade, og har fået en 8% forbedring i kraft / vægt forholdet i forhold til CBR650F. Den er lige som CB650R også blevet udstyret med upside-down forgaffel og radialt monterede bremsekalibre. Honda CBR650R har til 2019 fået en pris der er lige så skarp som den selv, den kan nemlig blive din for kun kr. 109.985,- inkl. leveringsomkostninger.

Hele 500 serien fra Honda kan køres på A2 kørekortet, mens 650 serien er fuld effekts motorcykler, der dog kan leveres i A2 versioner. Har du endnu kun fået fingrerne i A1 kørekortet, har honda selvfølgeligt også til 2019 et bredt program til dig, med ikke mindre end 7 motorcykler i A1 kategorien.

Honda har endnu flere nyheder på programmet, og du kan finde priserne på hele 2019 programmet fra Honda lige her

Vi støtter brysterne

Støt brysterne 2018 smallKONKURENCEN ER SLUT OG VINDEREN ER FUNDET

Skulle du alligevel have lyst til at støtte brysterne kan du gøre det direkte på mobilepay med nummer 8880

Vi har i samarbejde med Schuberth valgt at støtte brysterne her i 2018, hvor du kan vinde en Schuberth C3 Woman i pink (str. M eller L).

Schuberth Støt brysterne vinder 2018
Patrick blev den heldige vinder af den pinke Schuberth C3 PRO woman

Nyt hjemmeside design til 2018 sæson

Hjemmeside 2016 smallVores hjemmeside har altid været et "work in progress" men her til 2018 sæson har den endnu engang fået sig et større design skifte til et mere enkelt layout, der også gør sig godt på de mobile platforme. Vi håber at i kan lide det, og ellers er i naturligvis altid velkomne til at kontakte os hvis der er noget der er uhensigtsmæssigt eller hvis i finder direkte fejl.

På billedet kan du så se hvordan vores hjemmeside, mere eller mindre, så ud i 2016 og 2017. Billedet er taget i 2016 hvor vi lancerede den forige hjemmeside.

Vi arbejder stadig dagligt på at forbedre vores hjemmeside, så denne version er bestemt ikke den sidste. God fornøjelse med vore nye hjemmeside.